Oyunculuk Kursu Açmak


Oyunculuk kurslarının son yıllarda talep gördüğü açık durumda. Özellikle de gençlerin bu alanda eğitim gördükleri ve başvuruda bulundukları görülüyor. Dizi ya da sinema sektörüne adım atmak isteyenler özel kurslara başvuruyor. Sonuç olarak gerek girişimciler gerekse kurumların oyunculuk kursu açmak için harekete geçiyor. Son yıllarda talep gören oyunculuk kursları nasıl açılıyor merak edenlere;

  • Özel danışmanlık hizmetleri eşlik etmekte.
  • MEB yönergelerini takip ederek özel kurs açmak mümkün hale geliyor.
  • Kursun verileceği binadan dersliklere kadar tüm detaylar değerlendirmeye alınır.
  • Danışmanlıklar tüm iç ve dış etkenleri dikkate alarak kurs açmanızı mümkün kılar.

Kısacası özel eğitim kursu açmak isteyenlerin başta danışmanlıklara başvurması gerekir. Çünkü her kurs alanına özel olarak farklı yönergeler ve evraklar mevcut durumda. Bunları ayrı ayrı araştırmak ve uygulamak zaman alabilir. Tek elden yani danışmanlıklar sayesinde kurs açmak daha kısa sürer. Aynı zamanda tasarruf ederek kurs açılabilir.

Oyunculuk Kursu Yönergeleri Nelerdir?

Yukarıda da belirttiğimiz üzere MEB yönergelerini takip edenler oyunculuk kursu açmak için harekete geçebilir. Bu aşamada gerek iç gerekse dış yönergeler ifade edilir. Mesela iç etkenler eğitimciler anlamına gelir. Kurs verecek olanların nitelikleri değerlendirilir. Dış etkenler de kurs binasına yönelik değerlendirmeye alınır. Örnek verecek olursak;

-Bina Düzenlemeleri; Temelde kiralanan ya da satılık alınan binaların incelemesi yapılır. Binaların gerekli özelliklere sahip olup olmadığı analiz edilir. Bunların hemen arkasından bina içi düzenlemeler ve derslikler temel alınır. Sınıfların boyutlarından gerekli araçlara kadar tüm detaylar değerlendirmeye alınır. Yönergelerde bu konulara özel paylaşımlar bulunduğu için anında bilgi sahibi olacaksınız.

-Eğitimciler; Yine MEB yönergeleri içerisinde kursu açan ve eğitim verenlere yönelik detaylar da mevcut durumda. Mesela kurum müdüründen eğitmenlere kadar tüm detaylar ifade edilir. Temelde ise kurs sahibi ile eğitimcilerin nitelikleri dikkate alınır. Çünkü nitelikli kişilerin kurs vermesi sağlanır. Bu aşamada kişilerin birtakım belgeler sunması gerekebilir.

Oyunculuk Kursu İçin Bina Yönergeleri

MEB yönergelerinin bir hayli kapsamlı olduğu görülüyor. Girişimcilerin tüm bu detaylara göz atarak harekete geçmeleri zor olacaktır. Bu nedenle oyunculuk kursu açmak hakkında bilgi sahibi olabileceğiniz danışmanlıklara başvurmanız gerekir. Böylece tüm yönergeleri öğrenerek ilerlemek daha kolay olacaktır. Mesela bina için

  • Başta yerleşim planından dersliklere kadar tüm detaylar ifade edilmekte.
  • Pencere alanları, kullanım alanları ve kapılar dahi yönergelerde yerini almıştır.
  • Merdivenler ve tavan yüksekliği için de kurallar bulunuyor.

Bunların arkasından bulunması gereken bölümler ifade edilir. Mesela müdür odası bunlardan bir tanesidir. Öğretmen odası ile derslikler de beraberinde geliyor. Kişi sayısına uygun olacak şekilde tuvalet ile banyo düzenlemelerine geçmek gerekir. Yönergelerin bu yönde olması işinizi kolay hale getirir. Yani bina kiralamadan ya da satın almadan önce yönergeleri dikkate almanızda fayda var.

Oyunculuk Kursu Belgeleri Nelerdir?

Oyunculuk kursu açmak isteyenlerin gerekli belgeleri hazırlamaları sağlanır. Danışmanlıklar belgeler hakkında detaylı paylaşımlarda bulunur ve yol gösterir. Mesela başta başvuru dilekçesinin hazırlanması sağlanır. Arkasından da MEB onaylı belgeler, ticaret sicil gazetesi ve yazılı beyanlar geliyor.